Bibliotheek

Allergenen

Allergenen zijn eiwitten die een allergische reactie kunnen opwekken.

CCP 1 Kooktijd & kooktemperatuur

CCP 1 betreft instructies voor kritische controlepunten voor kooktijd en kooktemperatuur.

CCP 2 - Metaaldetectie

CCP 2 betreft instructies voor kritische controlepunten voor metaaldetectie

FSSC 22000

FSSC 22000 FOOD SAFETY SYSTEMS CERTIFICATION

GMP - Good Manufacturing Practice

Certificaat Good Manufacturing Practice. Bewustwordingsopleiding rondom GMP-eisen, waarbij de kwaliteit van de gemaakte producten absoluut gegarandeerd moet worden. Bedoeld voor medewerkers op alle niveaus binnen een productiebedrijf, voor functies in QA, QC, productie, regelgevende zaken en algemeen management.

HACCP

Wat zijn de risico's bij productie van voedingsmiddelen? Maak een gevarenanalyse en benoem kritische beheerspunten.

Halal

Halal keurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de Islamitische wetten.

Kosher

Koosjer zijn alle dieren met gespleten hoeven die herkauwen. Dit zijn dieren waarbij de beide hoeven geheel gekloofd zijn. Vissen moeten vinnen en schubben hebben. Aas en insecten met vleugels zijn verboden en niet alle vogels mogen gegeten worden.

Kwaliteitsparameters glaceerbepaling

Voedsel (rauw of gekookt) kan tijdens de bewaring uitdrogen en/of oxideren indien ze niet snel worden ingevroren.

Metaaldetectie

Training over het doel van metaaldetectie, hoe een detector werkt en hoe u de metaaldetector moet controleren.

Ongediertebestrijding

Voorkom ongedierte in het bedrijf en de werkomgeving

Persoonlijke Hygiëne

Persoonlijke hygiëne is belangrijk, zeker als u werkt met voedingsmiddelen

Schoonmaak

Schoonmaken en schoonhouden van de werkomgeving

TACCP

Hoe u opzettelijke besmetting van voedsel kunt voorkomen en uw bedrijf (omgeving) kunt beveiligen.

VACCP

Hoe u voedselfraude kunt voorkomen én productintegriteit waarborgen.