Samen sterk

De Academy biedt voor elke rol de juiste functies.

HR Manager

Als HR Manager bent u vaak ook verantwoordelijk voor het regelen van de opleidingen in uw organisatie.

In de Academy creërt u snel overzicht. U ziet in één scherm voor welke functies de periodieke opleidingen verplicht zijn. U richt dit eenmalig in en u kunt dit periodiek, bijvoorbeeld elk half jaar of jaarlijks reviewen.

Ook kunt u makkelijk een forecast doen welke opleidingen u komend jaar of volgend jaar moet inplannen (Academy Pro-functie). Vervolgens kunt u bekijken hoe u deze opleidingen gaat organiseren (e-learning of eigen beheer) en waar u deze opleidingen gaat inkopen.

Komt de opleidingsvoortgang ook tijdens het MT ter sprake? Dan kunt u de juiste management rapportages presenteren. U kunt rapportages opvragen over de status van de opleidingen per afdeling en van de hele organisatie.

Met uw App kunt u het opleiden vanuit HR perspectief bekijken: welke functies hebben we in de organisatie en welke opleidingen zouden zij moeten volgen om goed gekwalificeerd te zijn? U heeft het overzicht en hiermee kunt u ook het gesprek aangaan met Directie en Afdelingsmanagers om tot een goede afstemming te komen en een opleidingsstrategie uit te werken.

Afdelingsmanager

Als Afdelingsmanager wilt u graag direct zien of uw medewerkers voldoende zijn opgeleid. Binnen de Academy leeromgeving opent u de Afdeling app en u ziet in één scherm wat de status is van elke medewerker. Uw doel is: bij alle medewerkers alle opleidingen op 'groen', dit betekent dat elke medewerker op dat moment over de juiste kwalificaties beschikt.

Daarnaast zijn er nog andere signaalkleuren om u te attenderen op de status. Wordt een opleiding oranje, dan moet de medewerker deze opleiding binnen een bepaalde tijd afronden, om te voorkomen dat het certificaat verloopt (rood).

U kunt opleidingen plannen en spreiden over het jaar, op die manier kunt u piekbelasting vermijden (bijvoorbeeld in drukke periodes) of opleiden juist concentreren in een rustige periode op het werk. Bovendien kunt u op een zinvolle en inhoudelijke manier het gesprek aangaan met uw medewerkers over opleiden, over de voortgang maar ook over opleidingswensen en doorgroeimogelijkheden.

Teamleider / Ploegleider

Als Afdelingsmanager kunt u bepaalde werkzaamheden en verantwoordelijkheden overdragen aan teamleiders of ploegleiders.

Een afdeling kunt u namelijk onderverdelen in teams. Een teamleider houdt het overzicht bij van de leden in het team. Een teamleider ziet zijn medewerkers vaak dagelijks en kan ze makkelijker even tussendoor aanspreken over de voortgang van de opleidingen.

Ook kan een teamleider een klassikale (veiligheids)bespreking of cursus inplannen. De aanwezigheid van de deelnemers kan hij via zijn eigen Teamleider app makkelijk registreren.

Medewerker

Ook de medewerker heeft een eigen app. De medewerker ziet direct welke cursussen hij op dat moment moet doen. Aan zijn account is ook een agenda en een portfolio gekoppeld.

De agenda kan de medewerker weer koppelen aan de eigen digitale agenda (bv. in Outlook), zodat de opleidingsdeadlines ook in de dagelijkse agenda getoond worden. Als reminder kan hij notificaties instellen.

In het Portfolio heeft de medewerker een overzicht van behaalde certificaten. Kortom, alle belangrijke en actuele informatie houdt hij op één plek bij.

Trainer

Deze app is handig als u zelf ook trainingen organiseert. Bijvoorbeeld een training over een nieuw software-pakket, een opleiding voor een nieuwe machine, of een introductiecursus voor nieuwe medewerkers, kunt u gebruik maken van de Classroom app. Als trainer kunt u in één scherm medewerkers en cursussen toevoegen, de voortgang bijhouden en de cursus afronden voor het certificaat.